Cum va fi vremea de Revelion și la începutul anului viitor. Temperaturile prognozate pentru fiecare regiune a țării

December 29, 2022
271 Views

Vremea se va încălzi uşor în toată țara până pe 1 ianuarie 2023, când se vor înregistra și temperaturi de până la 13-14 grade, dar și posibile ploi, apoi temperaturile încep să scadă, a anunțat, luni, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care a publicat prognoza meteo pentru perioada 26 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023, informează Agerpres.

…..

În Transilvania, zilele următoare, valorile termice vor fi în scădere până la medii ale maximelor de 3 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade. Apoi, până în data de 1 ianuarie, vremea se va încălzi din nou şi, în medie, valorile diurne vor ajunge la 9…10 grade, iar cele nocturne, la 2…3 grade. În a doua jumătate a intervalului, adică săptămâna viitoare, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4…5 grade şi ale minimelor în jurul a -2 grade.
Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi relativ ridicată în zilele de 27, 28 şi 31 decembrie şi după data de 4 ianuarie 2023.

…..

Cald și la munte, de Revelion
La munte, vremea se va răci la începutul intervalului, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne, spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade şi ale minimelor de -6…-5 grade.
Probabilitatea de precipitaţii slabe se va menţine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie şi după 4 ianuarie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: