Proiect de lege: Credite garantate de stat pentru izolarea caselor sau instalarea de sisteme de producere a energiei verzi

December 27, 2022
103 Views

Un proiect de lege depus săptămâna trecută la Senat vrea să îi ajute pe românii care intenționează să facă economii la cheltuielile cu energie.

Astfel, cei interesați vor putea obține credite garantate de stat de până la 10.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a locuințelor, altele decât cele din blocuri, și producerea de energie din surse regenerabile, scrie avocatnet.ro.

Prin locuință, potrivit proiectului de lege, se înțelege orice imobil cu destinația de locuință, care nu face parte dintr-un condominiu (în sensul Legii 196/2018), alcătuit din una sau mai multe camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodărești, facilitățile, dependințele, dotările și utilitățile aferente acestuia, care satisface cerințele de locuit ale unei persoane sau ale unei familii.

Proiectul de lege vrea să ofere “sprijinul financiar necesar creditării acelor investiții menite să genereze, pe de-o parte, creșterea gradului de eficiență energetică a locuințelor individuale, iar pe de altă parte, tranziția către o alimentare cu energie verde”.

Obiectivul este acordarea de facilități de garantare de către stat (în proporție de 90%), a creditelor acordate de bănci persoanelor fizice cu scopul realizării de investiții pentru creșterea eficienței energetice sau pentru instalarea unor sisteme de producere a energiei din resurse regenerabile.

Leave A Comment

%d bloggers like this: