46% dintre români și-ar dori o casa de vacanță, dacă ar avea bani

December 17, 2022
65 Views

Cei mai mulți dintre români (46%) ar prefera să-i investească într-un apartament sau o casă de vacantă în România, potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing Research.
Cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research, la solicitarea Nordis Group, arată că românii optează pentru vacanțe la mare (34%) și la munte (31%) în România, subclasând opțiunea de a petrece vacanțele în străinătate (29%).

Tot din rezultatele studiului reiese că, dacă ar dispune de 100.000 euro – cei mai mulți dintre români (46%) ar prefera să-i investească într-un apartament sau o casă de vacantă în România, într-o măsură semnificativ mai mare persoanele mature, cu vârsta cuprinsă între 35-44 ani (53%).

Destinații de vacanță preferate privind călătoriile
Potrivit studiului, românii aleg cu prioritate România când vine vorba de petrecerea vacanțelor. 34% dintre respondenți declară că preferă vacanțele la mare, și 31% aleg vacanțele la munte la noi în țară, în timp ce 29% aleg vacanțele în străinătate. Mai puțin atractive sunt zonele balneare, alese de 4% dintre respondenți și Delta Dunării, cu doar 2%. De altfel, creșterea turismului intern a fost prognozată și se datorează și perioadei în care românii nu au putut călători în afara granițelor, descoperind astfel locuri din România.

Vacanțele la mare sunt preferate în mai mare măsură de tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 ani (42%), iar vacanțele la munte se află în topul preferințelor persoanelor mature de peste 45 ani (41%). În cazul vacanțelor în străinătate, respondenții preferă mai degrabă destinații europene, în special Grecia, Spania și Italia, peste 3 sferturi dintre aceștia menționând stațiuni maritime.

…..

Foto : ideicase.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: