Sondaj : Biserica si Armata, in continuare in topul institutiilor in care romanii au incredere

December 15, 2022
128 Views

Biserica şi Armata se află în topul instituţiilor în care românii au cea mai mare încredere, alături de Poliţie şi Academia Română, potrivit sondajului realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI).

“Rezultatul măsurătorii noastre nu este foarte diferit de cel de anul trecut – chestiunea asta este foarte bună, pentru că vorbim despre un fenomen care are o anumită stabilitate în timp, nu e un fenomen care se schimbă în funcţie de ce vedem la televizor, în funcţie de ce se întâmplă în fiecare lună etc. Începem să identificăm nişte structuri atitudinale cu o anumită stabilitate”, a declarat, miercuri, Darie Cristea, cercetător la ISPRI, prodecan al facultăţii de sociologie a Universităţii din Bucureşti, care a prezentat rezultatele sondajului la Academia Română, în cadrul evenimentului “Barometrul Vieţii Religioase”, aflat la a treia ediţie.

Potrivit datelor, 66,3% dintre români au încredere multă sau foarte multă în Biserică, 61,4% în Armată, 60,2% au încredere în Academia Română, 48,3% în Poliţie, iar 43,3% au încredere în Primăria din localitatea unde locuiesc.

Cea mai puţină încredere o prezintă, potrivit sondajului, partidele politice, Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia.

Relaţiile dintre diversele religii şi confesiuni din ţara noastră sunt privite de români ca fiind bune (63,4%) sau foarte bune (15,1%).

…..

Leave A Comment