Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada 12-25 decembrie

December 13, 2022
132 Views

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, cu oscilații termice semnificative – temperaturi negative, dar și neobișnuit de calde pentru această perioadă. Conform meteorologilor, până la Crăciun vor fi precipitații în majoritatea zonelor țării.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 12-25 decembrie:
…..
TRANSILVANIA
Cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternața perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -12…-7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare. În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 6…13 grade ziua și 0…4 grade noaptea, mediat regional. În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.
…..
LA MUNTE
Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternața perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de -8…-2 grade și ale minimelor de -15…-9 grade. În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 1…8 grade ziua și -4…4 grade noaptea, în medie. La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații, la început mixte, apoi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: