Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Cum arată nuanța „curajoasă și vibrantă”

December 4, 2022
293 Views

Viva Magenta, o culoare în care se îmbină rozul fucsia cu roșu închis și albastru a fost desemnată de Institutul Pantone ca fiind culoare anului viitor. Potrivit reprezentanților institutului, culoarea este „curajoasă și vibrantă” și inspiră optimism.

Culoarea aleasă să reprezinte anul 2023 de celebrul institut Pantone este 18-1750 Viva Magenta, o nuanţă vibrantă, care îmbină tonuri calde cu tonuri reci, scrie The Guardian.

„Este o culoare curajoasă, care transmite optimism și bucurie și știm că avem cu toții nevoie mare de asta”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone.

Nuanţele de magenta au fost folosite la machiajul smokey-eye de culoare fructelor de pădure al actriței Charlize Theron, interpreta eroinei Clea, dar și la îmbrăcămintea lui Emily Blunt în filmul „The English”.

Potrivit publicației mai sus citate, Harry Styles a îmbrăcat un sacou magenta marca Gucci când a sosit la Festivalul de Film de la Veneţia pentru premiera filmului „Don’t Worry Darling”.

În urmă cu doar o săptămână, prinţesa de Wales a purtat o rochie caftan Emilia Wickstead asortată cu o pălărie în același ton, pentru a-l primi pe preşedintele Africii de Sud, Ramaphosa.

Criticii vestimentari sunt de părere că această culoare nu este ușor de asortat, dar că ea transmite un mesaj puternic.

„Viața de acum este neconvențională și provocatoare din multe puncte de vedere – căutăm lucruri care să ne ajute să evadăm”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone.

Leave A Comment