Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj solicită de urgenţă demisia directorului Colegiul Național ,,Mihai Viteazu” din Turda,

November 28, 2022
124 Views

Dragi elevi,
Având în vedere întâmplările petrecute la Colegiul Național ,,Mihai Viteazu” din Turda, unde la catedra de Matematică a ajuns un fost interlop, Ovidiu Vancea, zis și ,,Balibacea”, Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj își exprimă îngrijorarea cu privire la prezența unui dascăl în faţa elevilor, fără ca direcţiunea să realizeze verificarea necesară a persoanei care urmează să contribuie la dezvoltarea tinerilor din şcoală.
Dorim să atragem atenţia și asupra declaraţiei Inspectoratului Școlar Județean Cluj, care anunță că fostul interlop nu este angajat ca profesor de matematică la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, ci predă fără un contract de muncă, fapt din care întelegem că situația este o metodă de avarie inadmisibilă, luată cu superficialitate şi cu lipsă de empatie faţă de elevi.
De asemenea, dorim să evidențiem și faptul că, din declaraţiile apărute în opinia publică, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică, concluzia fiind că la CNMV Turda poate ajunge oricine să predea. Mai mult decât atât, conform elevilor şi cadrelor didactice din cadrul colegiului, există multe alte probleme interne cauzate de managementul precar al instituţiei, pe care beneficiarii direcţi ai educaţiei le resimt din plin asupra lor.
De aceea, Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj, unica structură de reprezentare a elevilor clujeni, solicită de urgenţă demisia directorului instituției de învățământ, deoarece ne dorim un sistem educațional cât mai prietenos și sănătos, atât pentru elevii clujeni cât și pentru cadrele didactice sau persoanele din cercul administrativ. Solicităm public urgentarea procedurii de auditare a instituției de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi luarea unei decizii cu celeritate asupra viitorului Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda. Vom realiza toate demersurile necesare pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei, dar şi pentru a preveni viitoare erori la nivelul altor instituţii de învăţământ.

Leave A Comment

%d bloggers like this: