Cum va fi vremea în minivacanța de 1 decembrie. Prognoza pe două săptămâni, pentru fiecare regiune în parte

November 26, 2022
136 Views

Temperatura aerului și precipitațiile au fost estimate de meteorologi pentru intervalul 21 noiembrie – 4 decembrie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit Meteo România.
…..
TRANSILVANIA
Se răcește, iar la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6…7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3…4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3…4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2…0 grade.
……
LA MUNTE
După 25 noiembrie se va reveni la o medie pentru întreaga zonă, în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5…-4 grade.
Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: