Proiect de lege: Șoferii băuţi, drogaţi sau fără permis, care produc un accident cu victime, nu vor mai scăpa de închisoare

November 22, 2022
100 Views

Noul proiect i-ar putea face pe șoferi să fie mai responsabili când se urcă la volan. Legea le permite acum instanțelor de judecată să dea soluții de “închisoare cu suspendare”. 20.000 de șoferi prinşi fără permis, băuţi sau drogaţi ajung în fiecare an în faţa judecătorilor.

​Niciun șofer băut, drogat sau prins fără permis care produce un accident mortal nu va putea scăpa fără a face închisoare – așa sună textul proiectului de lege pe care un fost ministru de justiție îl propune Parlamentului.

Robert Cazanciuc, senator PSD: Cine se urcă la volan fără să aibă această abilitare legală este un fel de criminal pentru că el acceptă ideea că din moment ce se urcă la volan fără să aibă acest drept poate, la un moment dat, să facă un accident de circulație prin care să producă moartea sau vătămarea corporală a cuiva. Textul acesta de lege apără până la urmă valoarea fundamentală a omului: viața.

Acum, legea în vigoare stabilește pedepse prea mici, spun specialiștii în siguranță rutieră.

……

Foto : captura , stiri.tvr.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: