Pregătește-ți organismul pentru iarnă! Alimentele care nu trebuie să lipsească din meniu

November 19, 2022
126 Views

Pentru că întărirea sistemului imunitar este esențială în această perioadă, îți spunem care sunt alimentele ce nu trebuie să îți lipsească din meniul zilnic, dacă vrei să îți aperi organismul de răceală și gripă.

În ultimii ani, fortificarea sistemului imunitar a devenit una dintre preocupările principale ale persoanelor care și-au dorit să stea departe de virusul COVID-19, de răceală și gripă. Și în acest an este bine să fii preocupat de acest aspect, iar alimentația este una dintre armele tale.

Pentru a-ți întări imunitatea, este necesar să iei măsuri din timp, mai exact să adopți obiceiuri alimentare sănătoase: „Dacă dorești să ai un sistem imunitar puternic, care luptă împotriva bolilor, este cazul să consumi alimente integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Aceste alimente sunt pline de nutrienți care îți vor ajuta corpul să fie puternic și să lupte împtoriva a ceea ce îi iese în cale”, a spus Amy Goodson, autoarea cărții de nutriție „The Sports Nutrition Playbook”, pentru „Eat This”.

Mai mulți antioxidanți
Ca să faci față cu brio în fața răcelilor, este bine să adaugi în alimentația zilnică mai mulți antioxidanți. Amy Goodson îți recomandă să consumi în această perioadă, mai ales, fructe de pădure, varză, ciocolată neagră, ceai verde și boabe de soia. De asemenea și strugurii, rodiile, dovleceii și caisele conțin aceste substanțe importante pentru organism.

Surse naturale de vitamina C

…..

foto: Shutterstock

Leave A Comment

%d bloggers like this: