Joe Biden: Este puţin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia

November 16, 2022
160 Views

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este puţin probabil ca racheta care a lovit Polonia să fi fost lansată din Rusia, spunând că Washingtonul şi aliaţii săi vor să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat înainte de a decide o reacţie, transmite AFP, informează News.ro.

“„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

“Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Ucraina încă păstrează stocuri de armament fost sovietic și rusesc, inclusiv sistemul de rachete de apărare antiaeriană S-300, scrie Times of Israel.

Explozia din Polonia, membră NATO, a stârnit imediat îngrijorarea că alianța ar putea fi atrasă în războiul de aproape nouă luni al Rusiei împotriva Ucrainei susținute de Occident.

Ministerul de Externe al Poloniei l-a chemat anterior pe ambasadorul Rusiei la Varșovia pentru a oferi „explicații detaliate imediate” asupra atacului, iar Polonia ar putea solicita consultări urgente în temeiul articolului 4 din Tratatul NATO.

Articolul 4 permite convocarea de consultări atunci când orice membru NATO consideră că „integritatea sa teritorială, independența politică sau securitatea” sunt în pericol.

Leave A Comment

%d bloggers like this: