Platforma care îți arată unde nu ai semnal la telefon, prezentată la GoTech World 2022.

November 7, 2022
123 Views

Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații (ANCOM) a participat ca expozant în cadrul celei de-a 11-a ediții GoTech World 2022, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est, care a avut loc la București. În cadrul standului, ANCOM le-a prezentat participanților instrumentele digitale dezvoltate de Autoritate: Aisemnal.ro, Monitor-emf.ro și Netograf.

“Am venit cu trei platforme pe care autoritatea le-a dezvoltat, în primul rând, pentru utilizatorul final, pentru informare”, a declarat, pentru Gândul, Cristin Popa, directorul executiv monitorizare și control la ANCOM.

Aisemnal.ro, harta națională a acoperirii cu semnal mobil
Platforma a fost lansată în 2019. Aisemnal.ro este o hartă de acoperire cu semnal mobil a localităților, drumurilor naționale și județene din România. Prin intermediul platformei, poți afla care este acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile la momentul efectuării măsurătorilor – 2G, 3G, 4G – pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piața din România.

“An de an facem campanie. Este o hartă măsurată, nu este o hartă simulată, unde putem vedea, pe fiecare operator, fiecare tehnologie, nivelul de semnal de unde avem interes. Este o hartă care conține 250.000 de kilometri măsurați, adică ajungem în toate cătunele. De multe ori am constatat că nici Google nu are poze și view-uri de pe unde măsurăm noi”, a spus Cristin Popa.

Operatorii de telefonie mobilă ar trebui să aibă acoperire pe 98% din suprafața locuită a țării.

“Trebuie să verificăm obligațiile operatorilor de telefonie mobilă din licențe, că trebuie să aibă 98% din suprafața locuită a țării acoperire. După ce am colectat datele, am considerat că putem face și această hartă pentru utilizatorul final. Este foarte importantă pentru că, dacă vrem să ne alegem un operator la care să ne abonăm, intrăm pe hartă la zonele în care avem interes și vedem, în funcție de operator și tehnologie, ce ofertă alegem”, a explicat Cristin Popa.

……

Foto : captura, aisemnal.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: