Consiliul Județean a recepționat lucrările la Zona Tehnică din cadrul Centrului de Management al Deșeurilor

Consiliul Județean Cluj a recepționat lucrările ce au vizat edificarea Zonei Tehnice din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, care cuprinde Stația de Sortare și Stația de Tratare Mecano-Biologică, cu infrastructura adiacentă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vorbim, fără teama de a greși, despre un moment istoric, rezolvarea definitivă a problemei deșeurilor în județul Cluj. Am rezolvat cu succes și această ultimă etapă a unui  proiect extrem de complex, acum întreg fluxul de colectare și procesare a deșeurilor este complet. Practic, odată cu darea în funcțiune a celor două stații, întreg procesul de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor devine unul modern și mult mai prietenos cu mediul. Consiliul Județean Cluj și-a îndeplinit toate obligațiile, a parcurs toate etapele necesare, ne mai revine doar rolul de a supraveghea îndeaproape operatorul CMID și societatea care colectează și transportă deșeurile.”

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 116.013.303 lei.

Printre obiectivele recepționate se numără hala stației de sortare, hala pentru depozitarea temporară a baloților și cea de rafinare, halele pentru recepția deșeurilor și pretratarea/tratarea mecanică a acestora, platforma de compostare, rezervoarele de apă pentru stingerea incendiului, bazinul de levigat, rezervorul de apă potabilă, stația de epurare a apelor menajere, stația pentru pompele de apă potabilă, bazinul de retenție a apelor pluviale, etc.

De asemenea, au fost recepționate rețelele exterioare din perimetrul Zonei Tehnice, perdeaua vegetală de protecție și amenajarea spațiilor exterioare, precum și utilaje și echipamente mobile și tehnologice aferente Stațiilor de tratare mecano-biologică și sortare.

Leave A Comment