Cum va arăta Spitalul Regional de Urgență din Cluj, cu peste 800 de paturi și 19 săli de operație.

October 29, 2022
382 Views

Spitalul Regional de Urgență din Cluj, un proiect dorit de foarte mult timp, este deja în fază de proiectare. Viitorul spital va fi construit în comuna Florești, la aproximativ 10 kilometri de Cluj-Napoca, și va funcționa ca unitate de urgență de nivel înalt. Unitatea medicală va avea peste 800 de paturi pentru pacienți, 19 săli de operație, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și alte aproximativ 80 de camere pentru serviciile de diagnostic și tratament. Spitalul face parte din cele trei unități medicale regionale – Cluj-Napoca, Iași și Craiova – care vor fi construite cu fonduri nerambursabile și cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

Proiectarea – de care se ocupă asocierea italo-română 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – ar urma să se finalizeze în aproximativ un an, apoi același consorțiu va asigura și asistența tehnică în perioada execuției lucrărilor de construcție.

Cezar Romică Șerban, reprezentantul firmei Aduro Impex, a declarat, pentru Gândul, că speră ca partea de proiectare și asistență tehnică pentru construcția noului spital să se finalizeze în 2024-2025, precizând că este „a treia sau a patra încercare a Ministerului Sănătății” de implementare a acestui proiect.

Spitalul Regional este în zona comunei Florești, are 143.000 de metri pătrați. Este dotat cu toată zona de utilități, plus zona de Primiri Urgențe, atât terestre, cât și pe zona de aerian. Adică avem o zonă de urgență, acolo unde pacienții vor avea un tratament foarte special, în sensul că vor avea o durată de timp foarte scurtă pentru preluarea și îngrijirea lor, după caz”, a spus reprezentantul unuia dintre proiectanți.

„Estimăm finalizarea lucrărilor în 2024-2025, în zona optimismului”

…..

Leave A Comment