INS: 60% din banii care intră într-o familie se duc pe alimente și facturi

October 15, 2022
180 Views

O familie cheltuie în medie 5375 de lei lunar, din care circa 60% se duc pe facturi și pe mâncare, băutură și țigări, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică.

Potrivit aceleiași surse, veniturile lunare ale unei familii au fost în trimestrul al doilea din acest an de 6241 în medie şi de 2481 lei pe persoană.

Cheltuielile totale ale populaţiei au fost în trimestrul II 2022, în medie, de 5375 lei lunar pe gospodărie (2137 lei pe persoană) şi au reprezentat 86,1% din nivelul veniturilor totale.

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt: consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.), arată INS.

Foto: Dreamstime.com

Leave A Comment