Romania se va alinia la tendintele globale de trecere la tehnologiile verzi (consultanti)

October 11, 2022
103 Views

România a devenit un exportator major de software şi se va alinia tendinţelor globale de trecere la tehnologiile verzi, susţin specialiştii unei companii globale de consultanţă în tehnologie, într-o analiză publicată luni.

În viziunea experţilor Thoughtworks România, ţara noastră este deja unul dintre liderii din regiune în ceea ce priveşte ITO, SSC şi BPO, iar marile companii globale au decis să deschidă centre dedicate cercetării şi dezvoltării, serviciilor de afaceri, logisticii sau dezvoltării de software la comandă.

“Tot mai multe companii caută soluţii şi iau în calcul strategii prin care se angajează să fie neutre sau negative din punct de vedere al emisiilor de carbon, pe măsură ce guvernele şi alte organizaţii din industrie lucrează la nivel global pentru a soluţiona urgent criza emisiilor de carbon. Companiile din România nu fac excepţie, mai ales că am devenit un mare exportator de software şi ne dorim să ne aliniem tendinţelor globale”, a precizat Şerban Ţîr, managing director la Thoughtworks România.

Conform datelor Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), piaţa locală IT&C este estimată la 6,4 miliarde de dolari, din care 5,5 miliarde de dolari (85%) sunt reprezentate de exporturile IT. De asemenea, aproape jumătate dintre veniturile totale (2,9 miliarde de dolari) provin de la companii mari cu peste 250 de angajaţi, urmate de companiile mici (sub 50 de angajaţi), care contribuie cu 2,2 miliarde de dolari, şi companiile mijlocii (50-249 de angajaţi), ce aduc 1,3 miliarde de dolari.

…..

Foto : elbielectric.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: