Romania- ITU 2022. Raport : 5,3 miliarde de oameni vor folosi Internetul pana la finele anului 2022

October 3, 2022
137 Views

Două treimi din populaţia lumii (66%), echivalentul a 5,3 miliarde de oameni, va ajunge să folosească Internetul până la finele anului 2022, după ce, în 2019, ponderea era de 54%, relevă datele incluse într-un raport al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU).

Conform documentului, publicat cu ocazia Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), de la Bucureşti, în 2020, primul an al pandemiei, numărul utilizatorilor de Internet a crescut cu peste 10%, cea mai mare creştere într-un deceniu. Mai mult, în ţările cu venituri medii scăzute (Low-Middle-Income/LMIC), utilizarea Internetului a crescut cu 15%.

De asemenea, se estimează că peste 550 de milioane de oameni din întreaga lume lucrau de acasă, în al doilea trimestru al anului 2020 (peste 17% din forţa de muncă globală), din cauza măsurilor de izolare determinate de pandemie. În acest context, apelarea la videoconferinţe a crescut exponenţial, iar datele disponibile arată că, în octombrie 2020, Microsoft Teams a avut peste 115 milioane de utilizatori activi zilnic, Zoom a înregistrat în fiecare zi 300 de milioane de participanţi la întâlniri, Google aproximativ 100 de milioane de participanţi, iar Cisco Webex aproape 600 de milioane de participanţi, dar în luna septembrie 2020.

“Măsurile de carantină din cauza COVID-19 au dus la o accelerare a adoptării serviciilor digitale şi a infrastructurii de bandă largă. Odată cu pandemia COVID-19, conexiunea în bandă largă – pentru cei care au avut-o – a devenit o necesitate vitală pentru muncă, învăţare, accesarea serviciilor de bază şi păstrarea legăturii. Cele mai recente date ITU arată că utilizarea internetului s-a accelerat în timpul pandemiei. În 2019, 54% din populaţia lumii folosea internetul, această cifră crescând la un estimat la 66% în 2022, reprezentând 5,3 miliarde de oameni. O parte semnificativă a acestei creşteri a fost determinată de necesitatea de a utiliza aplicaţii legate de carantină, cum ar fi videoconferinţa pentru muncă şi educaţie, precum şi pentru cumpărături online, acces la serviciile publice şi consultarea medicală de la distanţă”, se arată în raportul “The State of Broadband 2022: Accelerating broadband for new realities”.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: