Sondaj : 40% dintre angajati ar pleca din companie daca li s-ar cere sa lucreze preponderent de la birou

September 14, 2022
127 Views

Patru din zece angajaţi (40%) şi-ar căuta alt loc de muncă dacă angajatorul le-ar solicita să lucreze preponderent de la birou, iar ei nu şi-ar dori acest lucru, iar 62% dintre salariaţi vor să muncească remote pentru a fi eficienţi, conform unui sondaj realizat la finalul lunii august de o platformă online dedicată angajaţilor din România.

Datele centralizate de Undelucram.ro arată că aproximativ o treime (33%) dintre specialiştii în resurse umane chestionaţi au răspuns că în companiile pe care le reprezintă angajaţii lucrează de la birou două zile pe săptămână.

În prezent, 61% dintre angajaţi lucrează preponderent de acasă (3-5 zile pe săptămână), iar restul de la birou. Totodată, 72% îşi doresc să continue să muncească remote, în timp ce doar 28% ar vrea să lucreze preponderent de la birou (3-5 zile pe săptămână).

Potrivit sursei citate, cei care preferă să lucreze de acasă au ales acest mod de a munci pentru că li se pare mai eficient (62%) sau pentru că pot să aibă grijă şi de familie şi casă în timpul programului de lucru (57%). De asemenea, în jur de 13% dintre cei chestionaţi au afirmat că le place să lucreze de acasă, deoarece acest lucru le permite să aibă încă un job.

Dacă ar fi să se întoarcă să lucreze de la birou, în jur de 65% din totalul celor intervievaţi ar face acest pas doar dacă ar fi o cerinţă din partea companiei. În acest context, aproape jumătate (50%) dintre respondenţi spun că ar munci de la birou pentru a socializa, iar 27% din motive legate de eficienţă.

Pe de altă parte, în cazul în care compania le-ar cere să lucreze 3-5 zile pe săptămână de la birou, peste jumătate dintre salariaţi (54%) nu ar fi de acord.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: