ANM : Vreme capricioasa de toamna in intreaga tara, in perioada 12-25 septembrie

September 13, 2022
48 Views

Vremea va fi oscilantă pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu perioade în care valorile termice maxime vor ajunge chiar şi la 30 de grade Celsius, dar şi intervale în care temperaturile nu vor mai depăşi 25 de grade şi va ploua, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni, valabilă pentru 12 – 25 septembrie.

În Transilvania, intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18 – 19 grade, respectiv de 6 – 8 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. În perioada 14 – 16 septembrie, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24 – 25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12 – 14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3 – 4 grade. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade şi minime de 6 – 8 grade. Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local şi temporar şi în restul intervalului.
…..
La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la începutul intervalului (12 şi 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor de 3 – 4 grade. În perioada 14 – 16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17 – 18 grade, în timp ce minimele vor oscila între 8 şi 10 grade. Din data de 17 septembrie, valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade şi minime în jur de zero grade. Finalul celor două săptămâni va aduce maxime în jurul a 10 – 12 grade şi minime de 2 – 4 grade. Local şi temporar, vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referinţă. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi cantităţi de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: