INS : Investitiile nete in economia romaneasca au scazut cu 0,8% in prima jumatate a a cestui an

September 10, 2022
142 Views

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 57,25 miliarde de lei, în primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 0,8% faţă de intervalul similar din 2021, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada de referinţă, scăderea a fost consemnată în cazul elementelor de structură alte cheltuieli (-15,4%) şi al utilajelor (inclusiv mijloace de transport) – minus 4,6%. Pe de altă parte, s-a înregistrat o creştere cu 3,3% a investiţiilor nete la elementul de structură lucrări de construcţii noi.

Potrivit sursei citate, în trimestrul II al anului curent investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 33,019 miliarde de lei, în scădere cu 1,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Scăderea a fost determinată, pe elementele de structură, la alte cheltuieli (-16%) şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) – de minus 7,6%. În schimb, creştere s-a consemnat doar în cazul lucrărilor de construcţii noi, respectiv cu 3,3%. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: