Consiliului Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici de construire ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

September 2, 2022
129 Views

Plenul reunit al Consiliului Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc miercuri, 31 august a.c., indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

𝐀𝐥𝐢𝐧 ̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘈𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵𝘢 𝘢 𝘧𝘰𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘢𝘷𝘢𝘯𝘴𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘶𝘵, 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢 𝘧𝘪𝘪𝘯𝘥 𝘢𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢, 𝘪𝘯𝘵𝘳-𝘶𝘯 𝘵𝘪𝘮𝘱 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘤𝘶𝘳𝘵, 𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘥𝘦 𝘦𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘦 𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳. 𝘚𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘔𝘰𝘯𝘰𝘣𝘭𝘰𝘤 𝘥𝘦 𝘊𝘰𝘱𝘪𝘪 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘢𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶𝘭 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪, 𝘥𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘵𝘢𝘳𝘢.”

Investiția are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

Sursa : facebook.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: