Românii fără asigurare medicală se vor putea înscrie pe listele medicilor de familie: „În acest fel vom preveni suferințe și cheltuieli mai mari”

August 18, 2022
136 Views

Românii care nu au asigurare medicală se vor putea înscrie pe listele medicilor de familie și vor putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază inclus în contractul cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, inclusiv de servicii medicale de prevenție. Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens. „În acest fel vom putea preveni suferințe și cheltuieli mai mari”, a explicat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă.

„Este o propunere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sunt persoane neasigurate care sunt înscrise și acum la medicii de familie. Toți cei neasigurați se pot înscrie acum la medicul de familie și pot beneficia de pachetul minimal de servicii medicale”, spune Adriana Pistol.

Ce aduce nou acest proiect de OUG? „Ce se dorește este nu numai să le oferim pachetul minimal, ci pachetul de bază, care conține ceva mai multe servicii. În pachetul de bază există servicii care includ inclusiv servicii de prevenție, inclusiv screening și monitorizarea unor boli cronice”, explică Adriana Pistol.

”Este important să cunoaștem aceste lucruri din timp pentru a preveni cheltuieli și suferințe mai mari”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Întrebată și care este impactul financiar al acestei măsuri, Adriana Pistol spune că „CNAS a făcut această propunere, nu am informații privind impactul financiar”.

Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență: Românii neasigurați, acces la servicii medicale

Ce spune proiectul de Ordonanță de Urgență:

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: