Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iod. De ce iodul nu este recomandat persoanelor cu vârsta peste 40 de ani

August 14, 2022
135 Views

Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate pastilele de iodură de potasiu a fost publicată de Ministerul Sănătății – este vorba despre aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara. Mai întâi trebuie să treceți însă pe la medicul de familie, pentru prescripția medicală în baza căreia vi se pot elibera pastilele de iod.

Iodura de potasiu nu se administrează preventiv, ci se ridică de la farmacie doar pentru a o avea în casă, în caz de accident nuclear, au explicat în repetate rânduri autoritățile.

De asemenea, pastilele de iod nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 40 de ani.

Rafila îndeamnă „pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a îndemnat luni pe „toată lumea” să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru prescripția medicală pentru pastilele de iodură de potasiu, pe care să le ridice apoi de la cea mai apropiată farmacie.
Milioane de pastile de iod așteaptă să fie ridicate gratuit de românii cu vârsta sub 40 de ani din aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara, spune ministrul Sănătății, care admite însă că „lumea nu a fost foarte interesată”.

”Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia, şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul ministerului, răspunzând întrebării unui jurnalist.

…..

LISTA completă a farmaciilor de unde se pot ridica pastile de iodură de potasiu, în baza prescripției medicale eliberate de medicii de familie, poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății.

Leave A Comment

%d bloggers like this: