Ministerul Energiei : România nu va avea probleme cu necesarul de gaze pentru următoarea iarnă ; gradul de umplere a depozitelor va fi de 58,7% in august

July 28, 2022
166 Views

România nu va avea probleme cu necesarul de gaze pentru următoarea iarnă în condiţiile în care, la 1 august, gradul de umplere a depozitelor va fi de 58,7%, cu 12,7% mai mult decât prevede ţinta intermediară, potrivit Ministerului Energiei.

“În contextul deciziei de ieri a Consiliului pe Energie al UE, secretarul de stat George Niculescu a prezentat în Guvern situaţia rezervelor de gaze. Estimarea Ministerului Energiei este că la data de 1 august gradul de umplere a depozitelor va fi de 58,7%, aşadar cu 12,7% mai mult decât prevede ţinta intermediară- de 46%- care trebuia atinsă la 1 august. România nu va avea probleme cu necesarul de gaze pentru următoarea iarnă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei.

Secretarul de stat Dan-Dragoş Drăgan a participat marţi, 26 iulie, la reuniunea Extraordinară a Consiliului Energiei, la Bruxelles, în contextul continuării discuţiilor la nivel european cu privire la securitatea aprovizionării cu gaz natural pentru iarna următoare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: