ONU: Populația lumii va ajunge la 8 miliarde pe 15 noiembrie / Anul în care India va depăși China la număr de locuitori

July 12, 2022
196 Views

Populația lumii ar urma să ajungă la 8 miliarde de locuitori la 15 noiembrie, potrivit unei estimări a Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU, publicată luni, care prevede, de asemenea, că India va depăși China ca cea mai populată țară din lume până în 2023, transmite AFP.

„În timp ce așteptăm nașterea locuitorului cu numărul opt miliarde al Pământului”, acesta este „un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment de reflecție asupra domeniilor în care încă nu reușim să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”, a notat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-un comunicat.

Este, de asemenea, „o oportunitate de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile”, a declarat șeful ONU.

Potrivit departamentului ONU care a făcut această prognoză, populația lumii crește în prezent în cel mai lent ritm din 1950 încoace.

Populația mondială ar putea ajunge la aproximativ 8,5 miliarde de locuitori în 2030 și la 9,7 miliarde în 2050, atingând un vârf de aproximativ 10,4 miliarde în anii 2080 și rămânând la acest nivel până în 2100.

În timp ce se observă o scădere a natalității în mai multe țări așa-zis dezvoltate, mai mult de jumătate din creșterea demografică așteptată în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări, potrivit departamentului ONU.

Acestea sunt Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.

Leave A Comment