De ce e bine sa mananci nuci

July 11, 2022
165 Views

Nucile ar trebui să fie prezente cât mai des în dieta de zi cu zi, deoarece consumul lor aduce multe beneficii pentru sănătate. Acestea conțin o mulțime de minerale și vitamine care contribuie la stimularea memoriei, creșterea nivelului de energie și combaterea stresului.

Ce vitamine și minerale conțin nucile?
Nucile oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum și la prevenirea îmbătrânirii precoce. De asemenea, nucile sunt cunoscute ca fiind o sursă bogată de proteine, vitamine din complexul B, vitamina A, dar și de lecitină și Omega-3. Acizii grași polinesaturați care se găsesc în nuci ajută la reducerea colesterolului rău LDL și a trigliceridelor.

Astfel, prin consumul de nuci, poți oferi organismului o serie de beneficii fără niciun fel de efort. Atenție, însă, nucile consumate în exces pot cauza probleme digestive, cum ar fi dureri de stomac și diaree. Unele persoane sunt alergice la nuci, deci acestea nu ar trebui să le consume deloc.

Beneficiile consumului de nuci

Pot întârzia apariția bolii Alzhemier
Unul dintre beneficiile consumului de nuci pare să fie acela de a preveni sau măcar de a întârzia boala Alzheimer. Persoanele predispuse la a dezvolta această boală pot întârzia simptomele și instalarea afecțiunii prin consumul zilnic de nuci. Cantitatea mare de acizi grași Omega 3 din nuci este cea care poate încetini declinul cognitiv și poate îmbunătăți memoria.

Contribuie la sănătatea oaselor
E bine de știut faptul că nucile sunt și o sursă naturală de calciu, și, astfel, ajută la menținerea oaselor sănătoase. Femeile aflate la menopauză sunt predispuse la osteoporoză din cauza schimbărilor hormonale. Astfel, persoanele cu vârste peste 50 de ani, dar în special femeile, ar trebui să consume nuci, deoarece le oferă calciul de care au nevoie.

Pot combate inflamația
Cantitatea mare de acizi grași Omega 3 din nuci face din acestea un aliat de preț pentru pacienții care suferă de afecțiuni precum artrită, astm sau eczeme, care au la bază un proces inflamator.

Ajută la tratarea insomniilor
Nucile conțin melatonină, care este asociată cu somnul profund, de aceea, consumul de nuci este recomandat persoanelor care suferă de insomnii. Acizii grași Omega 3 din nuci mențin tensiunea arterială redusă, combătând stresul și efectele acestuia asupra organismului.

Ce cantitate de nuci se recomandă pe zi?

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: