Iunie 2022, a treia cea mai călduroasă lună iunie din istorie, potrivit Copernicus

July 9, 2022
231 Views

 

Iunie 2022 a fost a treia cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată la nivel mondial, potrivit datelor serviciului european Copernicus, care se studiază schimbările climatice. Iunie 2019 și 2021 ocupă primele două locuri, potrivit Le Figaro.

Programul Copernicus, care observă clima cu ajutorul sateliților, navelor, avioanelor și stațiilor meteorologice din întreaga lume, a precizat că în iunie 2022 au avut loc mai multe „momente importante”. Temperatura medie globală pentru luna iunie a fost cu aproximativ 0,31°C mai mare decât media pentru perioada 1991-2020.

În Europa, a fost a doua cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată, cu temperaturi cu aproximativ 1,6°C peste medie. Iunie 2019 este cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată pe Bătrânul Continent. Copernicus raportează temperaturi extreme din Spania până în Italia. „Sud-vestul Europei, care a cunoscut primul val de căldură în a doua jumătate a lunii mai, a cunoscut o nouă perioadă de temperaturi excepționale patru săptămâni mai târziu, care au culminat la 17 iunie”, se arată în comunicat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: