Consiliul Județean Cluj susține construirea unei piste de biciclete în comuna Mica

Consiliul Județean Cluj a aprobat participarea în cadrul proiectului ce vizează „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Mica, Județul Cluj – realizarea de piste pentru biciclete la nivel local .

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin intermediul acestei investiții ne dorim să contribuim atât la reducerea poluării aerului, cât și la creșterea calității vieții cetățenilor. Având în vedere numeroasele beneficii asupra sănătății, încurajăm activitățile sportive și utilizarea mijloacelor alternative de transport.”

Pista de biciclete va avea lungimea de 4,8 km, lățimea de minim doi metri și va fi organizată în dublu sens, respectiv două piste cu lățimea de un metru, câte una pentru fiecare sens de circulație. Aceasta va începe din localitatea Mănăstirea, la limita administrativă a municipiului Dej, și se va încheia la intrarea în satul Nireș din comuna Mica.

Pentru materializarea în condiții optime a inițiativei, forul administrativ județean va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea Consiliului Județean Cluj.

În valoare totală de 2.008.461 de lei, fără TVA, proiectul va fi  depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Leave A Comment

%d bloggers like this: