Ambasadorul Republicii Coreea în România la UBB

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut, luni 20 iunie 2022, ca oaspete pe Excelența sa Ambasadorul Republicii Coreea în România, domnul RIM Kap-soo.

În timpul discuțiilor, dincolo de trecerea în revistă a aspectelor importante de colaborare educațională – existente (ex. o atenție specială s-a dat consolidării și dezvoltării programului de limbă și cultură coreeană de la Facultatea de Litere a UBB) și planificate a se dezvolta -, s-au abordat aspecte pragmatice de cercetare științifică și s-au discutat modalități de implicare a companiilor coreene în dezvoltarea noii specializări inteligente demarată de UBB pentru oraș/Transilvania/țară, și anume InfoBionano4Health, inclusiv în noul Institut BrainQ dedicat cercetărilor în neuroștiințele cognitive clinice (parte a specializării inteligente menționată).

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, iar din 2021 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Leave A Comment

%d bloggers like this: