David Popovici e campion mondial!

June 21, 2022
351 Views
Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:43.21 David a stabilit un nou record mondial de juniori.
Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!
În tribune la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric.
David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!

„Se aruncă în bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte dintr-un grup de atleți care te impresionează atunci când îi vezi ”pe viu”, de aceea, din primul moment Duna Arena din Budapesta a fost cu ochii pe acel băiat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc de pe culoarul patru”, au scris spaniolii de la AS.

Bucureșteanul de la CS Dinamo a terminat cursa cu timpul de 1:43,21, prin care și-a corectat recordul mondial de juniori stabilit duminică, în semifinale.

Pe locul secund s-a clasat sud-coreeanul Sunwoo Hwang(1:44,47), iar pe poziția a treia a terminat britanicul Tom Dean (1:44,98).

„Sunt obosit. A fost grozav, concurența a fost foarte rapidă. M-a împins de la spate că oamenii care mă iubesc s-au uitat la tine și că oamenii de acasă cred în mine.

Sunt obosit ca naiba, dar o să încep recuperarea. Dacă treaba merge bine, ne vom vedea și la 100m”, a declarat David Popovici la finalul cursei de 200m liber.

Leave A Comment

%d bloggers like this: