Prognoza meteo: Vreme caldă în următoarele două săptămâni, cu averse de scurtă durată

May 24, 2022
172 Views

Vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate pentru perioada 23 mai – 5 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), relatează Agerpres.

…..

În Transilvania, în mare parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21 – 25 de grade şi ale minimelor de 8 – 12 grade. Mai cald decât normal va fi în 25 mai, cu valori diurne de 25 – 30 de grade, şi posibil în jurul datei de 2 iunie, dar în 28 mai vremea va fi răcoroasă, cu maxime termice de 18 – 22 de grade şi minime de 4 – 8 grade, mediat regional. În zilele de 25 şi 26 mai se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va creşte după data de 29 mai.

…..

La munte, vremea va fi caldă în perioada 25 – 27 mai şi, posibil, în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de până la 24 de grade şi minime de cel mult 14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12 – 18 grade şi ale celor nocturne de 3 – 8 grade. Temporar, mai ales în orele după-amiezelor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai. Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.

Foto: Pixabay

Leave A Comment

%d bloggers like this: