Cluj-Napoca : “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”

May 3, 2022
416 Views

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc:

“Bruxelles: Cluj-Napoca, alături de Paris, Roma, Madrid, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Atena, Stockholm, Dublin, Barcelona, Munich, Lyon, Dortmund, Marseille a fost selectat în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Investiții și calitate a vieții de nivel european în Cluj-Napoca.

Comisia Europeană a anunțat astăzi lista celor 100 de orașe selectate pentru a face parte din Misiunea „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Alături de mari capitale și orașe europene precum Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Munich, Dortmund, Lyon, Marseille, Milan, Porto, Atena sau Amsterdam, Clujul se angajează astfel să ia măsuri concrete și ambițioase pentru a reduce impactul orașului asupra climei și de a crește calitatea vieții cetățenilor.

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%. În fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute îmbunătățiri ale spațiilor publice, investiții privind salubritatea și colectarea selectivă ș.a.m.d.

Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă sau coridoare verzi-albastre reprezintă de asemenea priorități pentru municipalitate, viziunea pe termen lung pentru Cluj fiind de oraș Verde.Digital.Rezilient.

Din România, alături de Cluj-Napoca au fost acceptate în cadrul Misiunii București și Suceava.

Detalii despre acest proiect și scopul Misiunii: https://ec.europa.eu/…/climate-neutral-and-smart-cities…”

Leave A Comment

%d bloggers like this: