3 condimente și plante care dizolvă grăsimea din ficat și te ajută să slăbești rapid. Sunt bune și dacă ții regim pentru colesterol crescut

April 29, 2022
408 Views

Dacă vrei să slăbești și ai recomandare de la medic să urmezi un regim pentru ficat gras și colesterol crescut, include mai des în dietă anumite condimente și plante care sunt bogate în substanțe benefice în acest scop.

Un ficat leneș, agresat zilnic de grăsimi nocive, alcool și băuturi carbogazoase cu îndulcitori, poate determina lipsa de vitamine din organism, în special A, D, E și K. În plus, un ficat care nu funcționează corect îngreunează procesul de slăbire, motiv pentru care detoxificarea ficatului este primul pas dacă ți-ai propus să scapi de câteva kilograme.

Ficatul nu doare decât în cazuri foarte grave (tumori, mărirea ficatului, hepatită acută), dar corpul poate da anumite semnale din timp, când simte că este ceva în neregulă: oboseală permanentă, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale.

Avantajul secolului 21 este că există acces la alimente și nutrienți care ajută la detoxificarea ficatului. Dacă în urmă cu 20 de ani o dietă haotică lăsa amprente grave și scurta durata vieții, astăzi există plante, condimente și extracte naturale care remediază problemele hepatice.

Află mai jos ce plante și condimente ajută ficatul să scape de excesul de grăsime și să își recapete funcțiile la capacitate maximă. Include-le mai des în alimentație și vei observa că și silueta va avea de câștigat.

Condimente care scad colesterolul și ajută la slăbit
Turmericul reduce colesterolul și ajută la detoxificarea ficatului

Curcumina este antioxidantul faimos al popoarelor estice, găsit în planta numită turmeric. Este ușor de recunoscut datorită culorii puternice oranj, care poate varia spre galben sau spre roșu, în funcție de soi.

Metoda de acțiune este asemănătoare cu cea a alimentelor: trece prin întregul sistem digestiv împreună cu restul mâncării și detoxifică organismul pe parcurs, fără a fi perceput drept chimical de către corp.

Turmericul este cu precădere folosit în cazuri medicale de hipertrigliceridemie, când corpul stochează grăsimea în exces din alimentație în ficat. Acest lucru poartă denumirea de „ficat gras” și este o inflamare cauzată de faptul că ficatul nu mai poate face față cu succes unei diete dezechilibrate.

Aici intervine cu succes turmericul, care ajută ficatul să își redobândească funcțiile, să curețe grăsimea în exces și să reducă per total colesterolul din corp.

Turmericul este recomandat și după mese copioase sau după diete și tratamente medicamentoase, pentru a ajuta funcția ficatului. Este un ingredient natural care îmbunătățește funcția ficatului și care poate fi autoadministrat, deoarece nu are efecte adverse.

Piperul negru intensifică metabolismul și elimină toxinele din ficat

Leave A Comment

%d bloggers like this: