Companiile iau in calcul cresteri salariale de 7% in 2022; peste o treime ii lasa pe angajati sa aleaga modul de lucru (studiu)

April 10, 2022
271 Views

Companiile prognozează o creştere salarială medie de 7% pentru anul 2022, iar aprilie este luna în care aproape o treime dintre firme implementează majorările salariale preconizate pentru acest an, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă.

Totodată, 36% dintre companii anunţă că oferă flexibilitate totală angajaţilor care vor putea alege să lucreze de acasă sau de la birou iar 15% intenţionează majorarea valorii tichetului de masă în acest an.

Acestea sunt principalele concluzii ale HR Topics 2022 – Spot Survey realizat de Mercer Marsh Benefits în Romania, în luna martie. Studiul sintetizează răspunsurile transmise de 166 companii din 17 domenii. Raportul acoperă principalele tendinţe anticipate pentru acest an în zona de compensaţii şi beneficii precum şi abordarea companiilor în ceea ce priveşte reluarea activităţii de la birou, pe parcursul acestui an.

“Politicile de beneficii şi practicile salariale ale companiilor au rolul de a contribui la atragerea, retenţia şi motivarea angajaţilor în condiţii de eficienţă economică. După creşteri salariale medii constante de 4-5% în ultimii ani, majorarea de 7% estimată pentru acest an este rezultatul eforturilor pe care companiile le depun pentru a atenua efectele inflaţiei păstrând si sustenabilitatea economică a măsurii. La elaborarea strategiilor de HR angajatorii trebuie să ţină cont de contextul economic şi de oportunităţile şi provocările specifice activităţii lor”, consideră Narcis Popescu, director Consultanţă HR, Mercer Marsh Benefits România.

Leave A Comment

%d bloggers like this: