Programul Start-Up Nation va fi lansat până la mijlocul lunii mai

April 7, 2022
544 Views

A treia ediţie a programului Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârşitul acestei luni şi cel târziu în prima jumătate a lunii mai, potrivit unui comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

În zilele de 4 şi 5 aprilie a avut loc, la sediul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), o serie de întâlniri de lucru, în vederea definitivării procedurilor de implementare ale ediţiei a treia Start-Up Nation, programului de microindustrializare „Fabricat în România” şi programului dedicat activităţilor de comerţ şi servicii, scrie Agerpres.

„Mulţumim pentru implicarea reprezentanţilor mediului asociativ din domeniul consultanţei, a membrilor Consiliului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM (CCDIMM), parteneri ai ministerului în stabilirea cadrului de desfăşurare al măsurilor de sprijin dedicate antreprenoriatului autohton, aplicanţilor şi societăţilor interesate care au răspuns solicitărilor noastre de a trimite propuneri. Datorită parteneriatului public-privat solid, cea de-a treia ediţie a Start-Up Nation va fi lansată cel mai devreme la sfârşitul acestei luni şi cel târziu în prima jumătate a lunii mai, într-o formulă care să corespundă nevoilor reale ale antreprenorilor. Ulterior, în cel mai scurt timp posibil, vor fi disponibile şi programul de microindustrializare şi cel destinat comerţului şi serviciilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

În cadrul primei întâlniri, organizată pe data de 4 aprilie, secretarul de stat Florin Sergiu Dobrescu a participat la consultări cu reprezentanţii structurilor reprezentative non-guvernamentale din domeniul consultanţei, respectiv Asociaţia Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene şi Asociaţia Consultanţilor în Management din România, în prezenţa echipei tehnice de implementare a programelor de finanţare.

Dată fiind experienţa tuturor celor prezenţi la întâlnire în domeniul surselor de finanţare şi al implementării măsurilor de sprijin dedicate mediului de afaceri, evenimentul a avut un mod aplicat de desfăşurare, fiind parcurse toate etapele procedurale de implementare celor trei scheme de ajutor ce urmează a fi lansate în perioada următoare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: