A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj

March 5, 2022
375 Views

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) anunţă, joi, că a fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj, unitate care va avea peste 800 de paturi, informează News.ro.

”După Iaşi, astăzi a fost desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj. Proiectele de infrastructură în sănătate au fost o prioritate a mandatului meu şi le-am monitorizat îndeaproape. Aici mă refer îndeosebi la Spitalele Regionale şi centrele de Mari Arşi. De asemenea am alocat pentru infrastructura spitalicească prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 1.7 mld de euro”, a scris, joi, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Aceasta precizează că noul Spital Regional de Urgenţă Cluj ”va furniza servicii spitaliceşti comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate multidisciplinare pentru pacienţii cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar şi terţiar”.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, va avea 849 de paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de urgenţă, 12 paturi pentru îngrijiri medicale de zi şi 15 paturi de chirurgie de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 săli de operaţie, servicii de imagistică (23 de camere), servicii chirurgicale (22 de camere), endoscopie (6 camere), cardiologie intervenţională (3 camere), cardiologie non-invazivă (12 camere), clinica de neuroştiinţe (3 camere).

”În cazul în care nu vor exista contestaţii, serviciile de proiectare ar putea începe chiar la finalul acestei luni”, a mai transmis Ioana Mihăilă.

Foto: CJ Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: