Consiliul Județean Cluj va demara licitația de execuție pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj

February 20, 2022
188 Views

In, 18 februarie 2022, a fost eliberată Autorizația de Construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca. 

Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Județean Cluj să scoată la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România și sud-estul Europei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Țelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuția efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcția Centrului Integrat de Transplant va fi finalizată”.

 

                                              *            *           *

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Hașdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

Leave A Comment

%d bloggers like this: