Comuna Pălatca va fi racordată în proporție de 100% la rețeaua de apă potabilă a județului

February 18, 2022
511 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satele Mureșenii de Câmpie, Băgaciu și Pălatca din comuna Pălatca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această nouă investiție ne apropie și mai mult de dezideratul nostru care vizează racordarea tuturor localităților județului la rețeaua publică de apă potabilă. Din acest motiv, susținem inițiativa demarată de autoritățile locale din comuna Pălatca și orice alte proiecte de investiții care contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor de aici“.

În prezent, localitățile componente ale comunei Pălatca beneficiază de un sistem centralizat de alimentare cu apă, însă, datorită edificării de noi construcții, dar și pentru racordarea unor case aflate în zone mai izolate, autoritatea locală a inițiat un proiect edilitar de extindere a rețelei.

Astfel, este vizată prelungirea conductelor de apă existente pe raza localităților Mureșenii de Câmpie și Băgaciu, dar și în zona „Poderei” din satul Pălatca, astfel încât toate gospodăriile de aici să fie racordate la rețeaua publică de apă.

După finalizarea investiției, noua rețea edilitară, în lungime totală de cca. 8.100 de metri, va fi preluată de către Compania de Apă „Someș”, operator regional care va asigura distribuția apei potabile în regim continuu.

Leave A Comment