Banca Transilvania devine membru al Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin

February 15, 2022
338 Views
  • BT va transpune principiile CONAF în acțiuni destinate susținerii femeilor cu spirit antreprenorial
  • Aproape 35% dintre clienții firme cu cont la Banca Transilvania au administratori exclusiv femei
  • România se afla, în 2020, în Uniunea Europeană, pe locul 26 din 28 privind indicele egalității de gen

Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România, se alătură Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF. Datorită acestui parteneriat, BT va transpune principiile CONAF, în linie cu Strategia UE pentru Egalitate de Gen 2020 – 2025, în acțiuni destinate susținerii femeilor cu spirit antreprenorial din România.

CONAF susține și promovează antreprenoriatul feminin, egalitatea de gen și de șanse. Organizația identifică, centralizează și propune soluții la problemele mediului antreprenorial.

Declarații:

  • Cristina Chiriac, președinte CONAF: „Dorim să construim o Românie în care să nu existe diferențe de gen, ci un parteneriat echitabil care să permită integrarea perspectivei drepturilor femeilor și egalității de șanse în procesele de elaborare a politicilor publice și asigurarea reprezentării femeii la toate nivelurile procesului decizional. În CONAF avem membri companii care ne susțin în acțiunile făcute pentru a recupera decalajele de gen și pentru a încuraja antreprenoriatul feminin”.

 

  • Daniel Szekely, Director Executiv IMM & Microbusiness, Banca Transilvania: „Dezvoltarea antreprenoriatului are la bază fie oportunitatea, fie Vrem ca tot mai multe femei cu spirit antreprenorial să facă parte din prima categorie pentru că este bazată pe dorința de a progresa. Egalitatea de gen, independența economică a femeilor, participarea la viața socială și de familie sunt esențiale pentru creșterea sustenabilă a oricărei economii”.

 

La aproape 35% dintre clienții firme cu cont la Banca Transilvania administratorii sunt exclusiv femei. De asemenea, circa 31.700 de firme înființate în ultimii doi ani au cont la BT.

 

Indicii globali privind egalitatea dintre femei și bărbați

  • Indicele Institutului European de Egalitate de Gen (Gender Equality Index): la nivelul Uniunii Europene, România se afla în 2020 pe locul 26 din 28 privind indicele egalității de gen – cu un punctaj de 54,4 din 100 și cu 13,5 puncte mai mic decât cel al UE. Țara noastră este pe același loc ca în 2010. Indicele măsoară rata de angajare cu normă întreagă, femei în poziție de ministru sau cadre membre ale Parlamentului, accesul la servicii medicale, persoane aflate în risc de sărăcie, respectiv îngrijitori fără remunerare pentru copii, nepoți și persoane în vârstă.

 

  • Indicele Antreprenoriatului Feminin Mastercard (The Mastercard Index of Women Entrepreneurs): România era pe locul 40 din aproape 60, cu un punctaj de 58,19, în 2020, cu 6 locuri mai jos față de 2019, ceea ce arată condiții antreprenoriale mai puțin favorabile, cu decalaje de gen privind ocuparea forței de muncă, incluziunea financiară și oportunitățile academice. Indicele urmărește impactul pandemiei asupra participării femeilor în muncă, antreprenoriat și managementul afacerilor, incluziunea financiară a femeilor, ecosistemul antreprenorial și ușurința derulării afacerilor.

 

Banca Transilvania & Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Leave A Comment

%d bloggers like this: