Consiliul Județean Cluj demarează extinderea canalizării în comuna Jucu

February 12, 2022
422 Views

 Compania de Apă Someș S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, a predat amplasamentul constructorului care va realiza investiția de extindere a rețelelor de canalizare în localitățile clujene Jucu de Sus și Jucu de Mijloc. 

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Am decis să finanțăm cu 4 milioane de lei extinderea serviciului de canalizare din comuna Jucu. Continuăm, astfel, seria investițiilor în mediul rural, pentru ca un număr cât mai mare de clujeni să aibă acces la acest serviciu public, cu beneficiile de rigoare.”

            Lucrările principale constau în realizarea unei rețele de canalizare în lungime cumulată de 4.670 de metri. De-a lungul conductei vor fi amplasate cinci stații de pompare a apelor uzate, cu peste 1.100 de metri de conducte de refulare.

            În valoare de 3.938.302 lei, investiția este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID), constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Termenul de execuție a lucrărilor este de maxim 12 luni.

Leave A Comment

%d bloggers like this: