Romania, printre tarile UE unde vanzarile cu amanuntul au crescut in decembrie (Eurostat)

February 5, 2022
210 Views

 

Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au fost mult mai slabe decât se anticipa în luna decembrie a anului trecut, în pofida sezonului de cumpărături de Crăciun, în condiţiile în care preţurile de consum au înregistrat o creştere record, arată datele publicate vineri de Eurostat, transmite Reuters.

Conform acestor date, vânzările cu amănuntul au scăzut cu 3% în zona euro şi cu 2,8% în Uniunea Europeană, în luna decembrie 2021 comparativ cu noiembrie. Însă, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Letonia (7,2%), Slovenia (2,1%), Bulgaria şi Ungaria (ambele cu 1%) şi România (0,9%).

În ritm anual, vânzările cu amănuntul au crescut cu 2% în zona euro şi cu 2,6% în Uniunea Europeană. Şi în acest caz, România este printre ţările cu o creştere peste medie a vânzărilor cu amănuntul, cu un avans de 6,5%, alături de Slovenia (44,1%), Lituania (16,2%), Estonia (12,6%), Bulgaria (,94%), Polonia (8,9%), Letonia (8,3%) şi Croaţia (6,7%).

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau ca vânzările cu amănuntul în zona euro să înregistreze o scădere de 0,5% în luna decembrie comparativ cu noiembrie şi un avans de 5,1% în ritm anual.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: