Rareș Bogdan îl ataca pe Emil Boc în legătura cu TRAFICUL și HAOSUL URBANISTIC de la Cluj

January 3, 2022
379 Views

Rareș Bogdan a lansat o serie de atacuri dure la Emil Boc, primarul Clujului. Foști aliați în ceea ce s-a numit echipa câștigătoare, o alianță de conjunctură pentru susținerea lui Florin Cîțu la șefia PNL, cei doi politicieni se pare că au ajuns la cuțite.

Invitat în podcastul realizat de  Codin Maticiuc, Rareș Bogdan a spus că spre deosebire de alți ardeleni, el adoră Bucurestiul

În podcast-ul lui Maticiuc, Rareș Bogdan nu doar s-a mulțumit să facă referire la București. Chiar a insistat să spună că la București este mai bine decât la Cluj Napoca. Această afirmație poate fi catalogată drept un atac direct la Emil Boc, mai ales că de-a lungul anilor edilul din Transilvania a fost considerat drept cel mai performant primar din România.

Rareș Bogdan: Între Aeroportul Cluj și Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

Rareș Bogdan, vicepreședinte al PNL și eurodeputat, și-a dezvoltat în timp un adevărat discurs laudativ la adresa primarului Clujului, Emil Boc. Rareș Bogdan obișnuia să îl numească pe Emil Boc „maestre!”. În ieșirile publice, Rareș Bogdan insista să indice administrația clujeană condusă de Boc și orașul Cluj Napoca drept modele de bune practici pentru „impresionanta” dezvoltare care i-a urcat pe ardeleni mult deasupra „sudiștilor” și „moldovenilor”.

Tirada lui Rareș Bogdan la adresa lui Emil Boc a continuat: Traficul din Cluj este mai aglomerat decât cel din București

Rareș Bogdan a criticat traficul îngrozitor din Cluj Napoca, „mai aglomerat decât cel din București”, și despre „haosul urbanistic”. Atacul lui Rareș Bogdan la adresa lui Emil Boc este surprinzător, cumva în opoziție cu afirmațiile trecute ale acestuia la adresa primarului Emil Boc.

Rareș Bogdan critică haosul din orașul urbanistic din orașul condus de Emil Boc:

Rareș Bogdan: Eu sunt printre puținii ardeleni care adoră Bucurestiul. Îl consider unul dintre cele mai spectaculoase și complexe orașe ale Europei. Un oraș care dacă ar fi un pic disciplinat urbanistic și civilizat ar fi perfect.

Codin Maticiuc: Clujul nu e disciplinat din punct de vedere urbanistic?

Rareș Bogdan: E relativ.

Codin Maticiuc: Mie mi se pare extrem de multă civilizație acolo, din toate punctele de vedere.

 

Rareș Bogdan: Este, din punct de vedere al culturii stradale, al omului care se mișcă. Dar din punct de vedere arhitectonic, arhitectural, nu, nu este. Clujul a avut o ordine extraordinară atunci când a fost dezvoltat la sfârșit de sec. XIX, început de sec XX, dar din păcate a devenit un haos urbanistic în ultimii ani, din cauza investițiilor majore. Iar acum, vreau să vă spun o chestiune dureroasă pentru mine, chiar dacă, știu, că o sa pară ciudat pentru mulți și o să creeze o știre, dar în Cluj, la ora actuală, circulă mai rău, mai prost decât circul cu mașina în București.

Codin Maticiuc: E mai mult trafic la Cluj?

Rareș Bogdan: Da. E mult mai aglomerat. E orașul mic, strâmt.

Codin Maticiuc: Și eu am văzut că e aglomerat dar cum am fost doar la TIFF și Untold. Am spus că e normal să fie așa.

Rareș Bogdan: Eu ajung de la Aeroportul Otopeni la Palatul Victoria sau de la Otopeni la Palatul Parlamentului. Sau unde vrei tu. Ajung mai ușor de la Aeroportul din București, la orice oră din zi, decât ajung de la Aeroportul Cluj până în Zorilor, după Grădina Botanică. Sau până la mine acasă. Sau până la Primăria lui Boc. Deci, de la Aeroportul Cluj și până la Primăria lui Emil Boc ajungi mult mai greu decât ajungi de la Aeroportul București până la Palatul Parlamentului. E dramatic!”

După acest prim atac frontal la adresa lui Boc, eurodeputatul clujean a încercat ușor să-și disimuleze atacul

Când a fost întrebat despre actuala clasă politică, Rareș Bogdan a spus că nu știe dacă ar mai intra în politică. Rareș Bogdan a afirmat că a ajuns să-i cunoască îndeaproape pe politicieni. Rareș Bogdan a afirmat că numai după ce a pătruns în „interior” a aflat cât de complicată este politica. A aflat cât de „anchilozat” este sistemul de putere din România și „cât de bolnavi suntem ca țară”.

„Nu știu dacă aș face a doua oară aceeași alegere pentru că te izbești permanent de niște blocaje”, a spus Bogdan

Rareș Bogdan a menționat că este importantă „admirația” pentru oamenii care chiar fac ceva. Rareș Bogdan a adus aminte de Ilie Bolojan, iar pe Boc l-a adăugat în rând cu: „și alții, de la toate partidele”: Ilie Bolojan, Boc și alții de la toate partidele…”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: