Telemunca, criptoactivele si investitorii individuali, tendinte care vor continua si in 2022 (analiza)

December 24, 2021
159 Views

Telemunca, criptoactivele şi ascensiunea investitorilor individuali reprezintă o parte dintre tendinţele care vor continua şi în 2022, potrivit unei analize realizate de platforma de investiţii eToro.

“Pandemia a accelerat disrupţia tehnologică în 2021 şi a creat tendinţe care sunt gata să continue şi anul viitor. Poate cea mai vizibilă dintre tendinţe pe pieţele financiare de la începutul pandemiei Covid-19 a fost interesul uriaş al investitorilor pentru tehnologie şi criptoactive în acest an, interes care se va manifesta, cel mai probabil şi în 2022”, spune analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

O altă tendinţă care a fost accelerată de pandemie se referă la forţa de muncă. Organizaţiile au fost nevoite să reinventeze munca trecerea la telemuncă, care era incipientă înainte de pandemie, devenind dominantă, pe măsură ce întâlnirile prin zoom au înlocuit şedinţele faţă în faţă. În timp ce munca de acasă a fost impusă cu forţa multor companii în 2020, cu un preaviz de doar câteva săptămâni, anul acesta firmele au reuşit să planifice mai bine şi să îşi consolideze procesele de lucru la distanţă. “Am asistat la creşterea muncii hibride, parţial de acasă şi parţial de la birou, multe companii efectuând redeschideri parţiale sau treptate”, comentează Bogdan Maioreanu.

În opinia sa, anul viitor, această reinventare continuă ar trebui să devină intenţionată, mai ales că varianta Omicron face ca întoarcerea la birou să fie şi mai problematică. Chiar şi marile companii precum Google, care iniţial au fost foarte ferme în a readuce angajaţii la birouri, au amânat de mai multe ori datele revenirii.

“În ciuda pericolelor pe care le aduce varianta Omicron, redeschiderea economiei globale va continua, deoarece companiile au demonstrat că sunt capabile să se adapteze, existând o perspectivă pozitivă pentru o creştere puternică a PIB-ului mondial pentru 2022”, potrivit analistului.

O altă tendinţă care s-a dezvoltat în 2021 a fost ascensiunea investitorului individual, oamenii obişnuiţi tranzacţionând din confortul locuinţei lor pe bursele mondiale folosind platforme online uşor accesibile. Acest trend aduce noi generaţii de investitori spre pieţele financiare globale.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: