SONDAJ: 80% dintre români petrec Crăciunul în familie anul acesta

December 22, 2021
468 Views

Numărul celor vor petrece anul acesta Crăciunul alături de familie a crescut faţă de 2020, iar 8 din 10 români vor rămâne acasă de sărbători, având în vedere oboseala acumulată în cel de-al doilea an pandemic şi nevoia de a fi mai mult alături de cei dragi, arată un sondaj recent efectuat pe platforma de recrutare BestJobs, citat de News.ro.

Riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19 pe fondul întâlnirii cu familia şi prietenii de sărbători sunt un motiv de îngrijorare pentru numai 21% dintre cei care au răspuns sondajului realizat de Bestjobs. 30% consideră că riscurile sunt minime pentru că vor lua toate măsurile necesare pentru a limita expunerea la virus sau vor ţine cercul de participanţi foarte restrâns, iar 46% nu se tem deloc că s-ar putea îmbolnăvi.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi vor petrece şi Revelionul, rezervat în anii trecuţi petrecerilor cu prietenii, tot în familie, şi numai 23% au în plan să petreacă alături de prieteni, într-un cerc restrâns, după ce se asigură că sunt în siguranţă din punct de vedere al COVID-19.

Alţi 10% au în plan să treacă în 2022 doar alături de partenerul sau partenera de cuplu, pentru a evita orice riscuri, iar 6% spun că vor fi singuri în noaptea dintre ani.

Ca urmare, cei mai mulţi dintre respondenţi (72%) vor rămâne acasă de Revelion, iar 14% vor petrece în deplasare, la rude sau la prieteni. Doar 5% şi-au făcut planuri pentru a petrece în afara oraşului de reşedinţă, la munte sau la mare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: