Valeriu Stoica estimează că Florin Cîțu va mai rezista în fruntea PNL doar câteva luni.

December 13, 2021
201 Views

Fostul preşedinte PNL Valeriu Stoica a declarat, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că Florin Cîţu nu va putea să reziste ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, până în 2024, aşa cum şi-a propus, urmând să fie schimbat din funcție, cel mai probabil, în cadrul unui apropiat Congres extraordinar al PNL, scrie news.ro. Despre noua coaliţie, Valeriu Stoica apreciază că puterea în noul Executiv este la PSD, iar liberalii sunt deja izolaţi.

„Eu nu cred că Florin Cîţu va putea să reziste ca preşedinte PNL, aşa cum crede el până în 2024, pentru că nu a putut să rămână nici premier, până în 2024. Cine l-ar mai crede astăzi? Nimeni nu îl mai ascultă pe Florin Cîţu, are 5%, niciun preşedinte PNL nu a avut 5% cotă de încredere, niciodată. Eu nu cred că va rezista până în 2024. (..)  Poate să fie un congres extraordinar, eu cred că va fi la anul, unii spun că în vară, alţii că în toamnă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru PNL. Eu cred că va fi congres şi Florin Cîţu nu va mai fi preşedinte”, a spus Valeriu Stoica.

Întrebat pe cine vede ca viitor preşedinte al PNL, Stoica a spus că ”dacă ne uităm în PNL,  e greu să vezi pe cineva venind din urmă, dar că sunt oameni care se pregătesc”.

„Mă gândesc în primul rând la Dan Motreanu, un om politic perceput ca liberal veritabil. Credibilitatea pe care o are în PNL este foarte mare, depinde de el dacă îşi asumă, pentru că va fi o luptă. Eu cred că are calităţile necesare pentru a candida”, a afirmat Stoica, precizând că alte numee pe care le vede sunt Cătălin Predoiu şi Ilie Bolojan.

Dan Motreanu, 51 de ani, este europarlamentar și liderul PNL Giurgiu, una din filalele locale cele mai performante ale liberalilor. Un critic virulent al conduitei actualului lider liberal și al alianței cu PSD, Motreanu i-a cerut, recent, public demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului, acuzându-l că a încălat tot ce a „susținut și promis” pentru a fi ales președinte al PNL. Detalii AICI

Despre fostul preşedinte PNL Ludovic Orban, Valeriu Stoica a afirmat că acesta are şanse, după ce a adunat o parte din parlamentari şi probabil şi în teritoriu are încreedere, pentru că în PNL a avut cea mai mare priză la baza partidului.

Potrivit fostului lider PNL, şansa lui Orban este să nu apară un alt partid care să preia nemulţumirile la adresa PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis, şi să nu îşi refacă USR identitatea, pentru a deveni atractiv şi pentru conservatori şi liberali.

Valeriu Stoica consideră că PNL este în prezent izolat în coaliţia cu PSD, apreciind că alianţa s-a făcut încă din timpul negocierilor, între PSD şi UDMR. „Când sunt trei actori, doi se aliază împotriva celui de-al treilea. Dacă PNL şi UDMR s-ar alia, ar putea să domine PSD, dar alianţa s-a făcut deja între PSD şi UDMR, după cum s-au negociat portofoliile. Deci PNL este deja izolat, alianţa este deja făcută”, a spus el. Mai multe detalii AICI

Leave A Comment