Florin Negruțiu – PSD a executat tot ce i-a cerut Klaus Iohannis . “Toată conducerea post-Congres a PNL este împietrită de frică în fața președintelui”

October 25, 2021
208 Views

Florin Negruțiu a făcut o analiză a evenimentelor politice din această săptămână și susține că nimeni din PNL „nu vede cu ochi buni” desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier și nici colaborarea cu PSD. „Toată conducerea post-Congres a PNL este împietrită de frică în fața președintelui”, spune jurnalistul.

Iată analiza lui Florin Negruțiu:

1. PNL, partidul prezidențial numărul 1, și PSD, partidul prezidențial numărul 2, și-au dat mâna peste țară de acum câteva săptămâni. Ce vedeți acum, cu „negocierile” telefonice Ciucă-Ciolacu, e doar un balet de ochii lumii.

2. PSD a executat tot ce i-a cerut Klaus Iohannis (l-a ținut premier pe Florin Cîțu până la Congres, votează Guvernul PNL-UDMR). Și pentru PNL, și pentru PSD este greu să le explice propriilor alegători cum de au făcut pact cu dușmanul, însă perspectiva cheltuirii comune a miliardelor de la UE care vor începe să curgă după 28 octombrie face ca imaginea să fie ultima lor grijă.

4. Florin Cîțu a înțeles, la întâlnirea de la Vila Lac, că, atunci când a dat afară USR de la guvernare, s-a dat și pe el afară din Guvern. Klaus Iohannis l-a schimbat într-o noapte, ca pe o șosetă murdară, cu Nicolae Ciucă, iar nimeni din PNL n-a crâcnit, deși intraseră în întâlnire „cu Cîțu până la moarte”. Mulți lideri PNL au aflat de la televizor că au alt premier desemnat și că trebuie să facă un Guvern minoritar cu susținere PSD. Nimeni nu vede cu ochi buni modul brutal în care a rotit Klaus Iohannis scaunele în jurul mesei la partid și nici alianța cu PSD, dar toată conducerea post-Congres a PNL este împietrită de frică în fața președintelui.

5. USR intră în opoziție și se va bate cu AUR pentru rolul de prima voce a opoziției. AUR va începe probabil demersurile de suspendare a lui Klaus Iohannis. Rămâne doar o chestiune de timp până când și USR îl va identifica pe președinte drept principalul său adversar politic. Până atunci, useriștii își fac campanie cu noua emblemă de „crizatori”. Ave, Caesar, crizatorii te salutant!

Leave A Comment

%d bloggers like this: