Procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Cluj.

October 20, 2021
141 Views

În cursul zilei de ieri, două echipe de anchetatori au descins, în același timp, la Consiliul Județean Cluj și la Direcția Generală de Asistență Socială și  Protecția Copilului Cluj. Au fost ridicate documente cu privire la proaspăta reorganizare a DGASPC Cluj, pentru care președintele CJ Cluj, Tise a insistat foarte tare.

”Au fost ridicate documentele care au stat la baza redactării Hotărâriii de Consiliul Județean, prin care s-a reorganizat, recent, DGASPC. Acolo este o treabă urâtă care va exploda foarte tare”, a explicat pentru Foaia Transilvană, o sursă din interiorul DNA Cluj.

Se iau bani pentru funcții

Aceleași surse judiciare mai susțin că la dosar există mai multe înregistrări ale unor convorbiri telefonice purtate de anumiți oficiali din cadrul DGASPC Cluj. În cadrul acestor discuții se face referire la ocuparea unor funcții de conducere pe bani.

Vizat ar fi un lider de sindicat important, care face și desface, promite funcții și îi amenință pe funcționarii care nu vor să se supună noii organigrame aprobată recent de Consiliul Județean Cluj, și amenință instituția cu procese.

Din informațiile noastre rezultă că pentru un post de conducere la un centru rezidențial de îngrijire, sau chiar unul de șef serviciu, ”taxa” percepută fiind de 10.000 de euro. În prezent, la nivelul instituției mai există aproximativă 30 de funcții de conducere pentru care se va organiza concurs. Numai că, în prezent, concursurile sunt suspendate printr-o Ordonanță a Guvernului Cîțu, care prevede că pe perioada stării de alertă, toate concursurile să fie suspendate. Un simplu calcul arată că în urma acestor concursuri, câteva minți luminate ar aduna peste 300.000 de euro.

Au fost ridicate și documentele de la ședința Colegiului Director din cadrul DGASPC Cluj, cu privire la reorganizarea instituției, dar și de la Serviciul Resurse Umane.

Reorganizarea de la DGASPC

În urma acestei reorganizări, 184 de angajați de la DGASPC Cluj vor fi redistribuiți pe posturi sau chiar concediați, dacă nu sunt de acord cu pozițiile oferite.

sursa Foaia Transilvana

Leave A Comment

%d bloggers like this: