Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS

October 2, 2021
225 Views

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS, după al doilea tur de scurtin intern.

El l-a învins pe Dan Barna, la o diferență de câteva sute de voturi.

Dacian Cioloș a obținut 50,9% din voturi, iar Dan Barna 49,1%.

Cioloș a obținut 19.603 voturi, iar Dan Barna a obținut 18.908 voturi.

Deși avem acest rezultat, care nu mă bucură în mod particular, continui să-i mulțumesc lui Dacian Cioloș că fuziunea USR PLUS a fost decizia corectă, spune Dan Barna, care își recunoaște înfrângerea în competiția internă a USR PLUS.

„Știu că există multă dezamăgire și supărare în echipa celor care m-au susținut, știu că e mult entuziasm și bucurie în echipa colegilor care l-au susținut pe Dacian Cioloș. Până la urmă, despre asta este vorba într-o competiție firească și importantă, cum este cea din USR PLUS. De luni rămânem același partid solid, același partid solidar, același partid vertical, care a adus în România reformă”, a spus Dan Barna.

El spune că încheie mandatul cu satisfacții majore, că a crescut formațiunea pe care a condus-o.

„Deși avem acest rezultat, care nu mă bucură în mod particular, continui să-i mulțumesc lui Dacian Cioloș că fuziunea USR PLUS a fost decizia corectă pentru a avea un al treilea partid puternic. Am încredere că acest partid va da președintele României în 2024. Râmân alături în acest proiect”, adaugă Barna.

Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, a declarat, vineri seara, după ce a câștigat alegerile interne că fuziunea dintre USR și PLUS a fost validată prin vot și i-a mulțumit lui Dan Barna, căruia îi transmite că vrea să lucreze împreună.

„Vreau să le mulțumesc colegilor din partid care au votat în număr foarte mare. Cred că am dovedit că putem avea matuitate și înțelepciune să ducem la bun sfârșit un proces deschis. Mi se pare că participarea este importantă, pentru că arată că cei care s-au înscris în USR sau în PLUS cred în acest proiect al fuziunii și îl valideazză prin participare masivă la vot”, a spus Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, după câștigarea alegerilor.

El spune că numărul mare de membri care au votat arată prin rezultat că nu există falii și că toți pot lucra împreună.

„Îi mulțumesc lui Dan Barna, pentru că a crezut în acest proiect. Îl asigur și îi asigur pe toți colegii că vom lucra împreună. Avem nevoie de experiența tuturor celor care au asumat responsabilități în partid și în stat. Vom găsi modalități să lucrăm împreună. Eu asta îmi doresc”, a spus Cioloș.

Leave A Comment

%d bloggers like this: