Ministru PNL: „Nimeni nu-l baga in seama in partid pe Rares Bogdan”

September 16, 2021
228 Views

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marti ca un ministru PNL i-a spus spus ca nimeni il baga in seama pe Rares Bogdan in partid. „Il ignora total”, a relatat Ghinea.

Ascult o emisiune la radio. Ghinea e intrebat despre amenintarea lui Rares Bogdan, ca USRPLUS nu va mai primi Transporturile si Fondurile Europene, daca decide sa se intoarca in guvern. Ghinea pufneste si relateaza un episod mai vechi, cand, la fel, a raspuns unei provocari a lui Rares Bogdan. Atunci, un coleg, ministru de la PNL, – povesteste Ghinea – l-a intrebat de ce il baga in seama pe Rares fiindca ei, in partid, il ignora total. Cumva, imi dau seama ca aici e cheia pentru rezolvarea crizei politice actuale”, a transmis Sebastian Lazaroiu.

“Sebastian Lazaroiu

marţi

Ascult o emisiune la radio. Ghinea e întrebat despre amenințarea lui Rares Bogdan, că USRPLUS nu va mai primi Transporturile și Fondurile Europene, dacă decide să se întoarcă în guvern. Ghinea pufnește și relatează un episod mai vechi, când, la fel, a răspuns unei provocări a lui Rares Bogdan. Atunci, un coleg, ministru de la PNL, – povestește Ghinea – l-a întrebat de ce îl bagă în seamă pe Rareș fiindcă ei, în partid, îl ignoră total. Cumva, îmi dau seama că aici e cheia pentru rezolvarea crizei politice actuale.”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat luni ca USRPLUS nu va mai primi ministerele cu bani, Ministerul Fondurilor Europene si al Transporturilor, dupa ce va reveni la guvernare. „Sunt bani foarte multi”, a subliniat Rares Bogdan.

„Ne dorim sa nu mai renuntam la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discutie in cadrul conducerii. In momentul asta, stiind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie sa aiba garantia ca Ministerul Fondurilor Europene si banii care vin, pe PNRR care se semneaza in 10 zile, pe exercitiul multianual normal, pe banii ramasi, pe toate exercitiile financiare, pentru ca sunt bani foarte multi… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat Rares Bogdan la TVR1.

Bogdan a mai spus ca si Ministerul Transporturilor trebuie sa treaca la PNL.

 

„Trebuie sa intelegeti ca 3 miliarde din banii atrasi sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode si secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din santiere, pe care le-a continuat si foarte bine ca le-a continuat Catalin Drula, sunt cele incepute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred ca Ministerul Transporturilor e vital sa fie, asa cum era normal, sa fie PNL. Eu nu inteleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a mai spus Bogdan.

El; a indicat apoi ca USRPLUS poate sa se aleaga cu Ministerul Culturii: „Eu zic ca intr-o tara unde nevoia de a citi e imensa, Cultura e o chestiune importanta, mai ales ca au sustinere publica importanta din zona culturala”.

De altfel, Rares Bogdan a anuntat sambata ca USR PLUS nu va mai primi cinci ministere daca se intorc in Guvern, pentru ca trebuie sa plateasca pentru criza pe care au provocat-o.

„Le oferim celor din USR PLUS sansa sa se recredibilizeze, sa se reintoarca. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 ministere si pot continua munca pentru cetateni. Nu le mai dam 5 ministere, cu siguranta. Cand fugi si abandonezi cand cresc preturile la energie, cand trebuie sa semnezi PNRR, cand incepe scoala, si tu fugi de la guvernare si te porti iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greseala facuta si neajunsurile create si criza politica pe care au generat-o, e necesar sa plateasca”, a declarat Rares Bogdan la Antena 3.

00:13 / 01:31

Leave A Comment