Candidatii cu varsta de peste 45 de ani au inregistrat 40% dintre aplicarile la joburi din luna august (sondaj)

September 3, 2021
211 Views

Candidaţii cu vârsta de peste 45 ani au înregistrat 40% dintre aplicările la joburi din luna august, cu 10% mai mult decât în iulie, arată datele unui sondaj desfăşurat de o platformă de recrutare online.

Jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13%, şi de cel de peste 65 ani, cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidaţi se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar/Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) şi Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări).

“Candidaţii din segmentul 45+ au multă experienţă şi au acumulat multe abilităţi utile pe piaţa muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăţi pentru că noile cerinţe din partea companiilor nu mai includ setul de abilităţi pe care îl au cei din categoria aceasta, forţându-i la compromisuri în ceea ce priveşte domeniul ori salariul, sau să îşi dezvolte noi abilităţi. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că îşi lărgesc aria de căutare şi aplică la mai multe joburi decât înainte, devenind o categorie mai vizibilă şi pentru angajatori”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: